Bamboo Design

L House – Architects Collective

set within a rolling topography of meadows outside a small town within burgenland, austria is the ‘L-house’ by viennese
practice architects collective. merging with the terrain, the L-shaped dwelling recedes into its surroundings, allowing the vistas
to remain the priority. positioned beneath the structure, the driveway is carved into the terrain to block itself from view.
inhabitants enter the home through the cantilevered floor plate at the lower level foyer. the plan’s arrangement forms
a protected courtyard within the backyard, separating the living and sleeping zones while visually extending the structure.

rising above the hills, the upper level’s kitchen, dining and living areas are bordered with terraces to overlook the landscape.
the unified roof form extends into deep overhangs to protect from the outdoor balconies from changing weather and shield
the continuous glazed facades from excessive solar gain. triple panel windows insulate from heat loss while illuminating
the 300-square meter residence.

Advertisements
This entry was published on June 14, 2012 at 1:02 pm and is filed under Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: